Project De kuiperij

Ervaar het wonen in historisch Maassluis aan de Govert van Wijnkade met uitzicht op de binnenhaven. Het historische centrum van Maassluis is uniek en gezellig, dankzij de bijzondere gebouwen, diverse winkels, restaurants, bars enterrassen, alles op loopafstand van elkaar. Of u nu geniet van de gezellige Markt met zijn terrassen, de karakteristieke vlieten of de deels middeleeuwse Hoogstraat, wonen in Maassluis is heerlijk!
En helemaal op de Govert van Wijnkade, waar alle pluspunten van Maassluis samenkomen. Bovendien is de bereikbaarheid ook ongekend; binnen 20 auto minuten bent u in het centrum van Den Haag, Delft of Rotterdam. Ook het strand van Hoek van Holland is in minder dan 15 minuten te bereiken. Daarnaast ligt de metro om de hoek en is er veel parkeergelegenheid voor de deur.

Het project De Kuiperij prijkt een unieke gemeentelijke monument uit 1885 aan de aan de Govert van Wijnkade 21. Het pand heeft een uitgebreide transformatie ondergaan onder begeleiding van een interieurarchitect en bouwkundig architect. Hierdoor hebben de appartementen het karakter van toen en het comfort van nu. Achter de prachtige gevel gaan 4 appartementen schuil, elk met hun eigen unieke persoonlijkheid. Alle vier de appartementen zijn onder andere voorzien van een energielabel A+, een luxe keuken en badkamer, en twee slaapkamers.

Maassluis

Volgens de geschiedenis van Zuid Holland is Maassluis ontstaan omstreeks 1340, als nederzetting bij een sluis in een zeewering tussen de Noordzeekust en Rotterdam. Vermoedelijk was "Maeslatsluys"een een snelgroeiende nederzetting van enig belang, want in 1365 was er al een veerverbinding met Brielle. Maeslantsluys, dat bestuurlijk onder Maasland viel,
werd in 1614 een zelfstandige gemeente en kreeg in 1814 stadsrechten. De zee was de voornaamste bron van inkomsten voor de inwoners. In de zestiende eeuw kreeg de in Maassluis gevestigde haringvisserij een enorme impuls door de grote vraag naar zoute haring in het Oostzeegebied. Naast de haringvisserij waren ook de visserij op zalm, kabeljauw en schelvis van groot belang. In de twintigste eeuw verdween de visserij echter vrijwel geheel uit Maassluis.
Vanaf de jaren dertig werd de industrie een belangrijke werkgever, waardoor de bevolking weer snel toenam, tot een kleine 32.000 inwoners tegenwoordig. Het historische centrum van Maassluis is een bezoek waard. Het is een gezellige plek met diverse winkels, restaurants, bars en terrassen.

Project De Kuiperij

De appartementen zijn onderdeel van een markant pand aan de Govert van Wijnkade 21. Het gemeentelijk monument is gebouwd in 1885 en heeft rijke geschiedenis met vele bestemmingen. Het pand maakt als haringpakhuis deel uit van een rij pakhuizen die alle hebben bijgedragen aan de zeevarende gemeenschap van Maassluis. In de beginjaren had het pand de functie van haringpakhuis met op de werf werkzaamheden van ambachtslieden zoals de kuiper. Nadien is het pand verbouwd voor de graanhandel met als voornaamste functie het laden en lossen van graan. Eind jaren 80 heeft het pand de functie horeca gekregen en is verbouwd tot dansschool. Vervolgens heeft het pand de functie gehad van pakhuis voordat het werd getransformeerd naar vier unieke appartementen.
De verbouwing is gedaan met respect voor het verleden en er zijn typische elementen van het pakhuis terug te vinden in de appartementen, zoals de laaddeuren, de dwarsbalken en de gietijzeren ankers. De vier appartementen voldoen aan de huidige eisen van comfort en gebruik. Alle vier de appartementen zijn onder andere voorzien van een energielabel A+, een luxe keuken en badkamer en twee slaapkamers. Ieder appartement staat garant voor maximaal woongenot.

Comfortabel en energiebesparend

Bij de transformatie heeft niet alleen de indeling, afwerking en inrichting prioriteit gehad. Ook energie besparen heeft centraal gestaan. Zo zijn de appartementen alle goed geïsoleerd en voldoen aan de isolatie eisen van nieuwbouw, wat heeft geresulteerd in de hoge energielabels. Ieder appartement heeft een energielabel A+. Daarnaast is ook het pand an sich grondig aangepakt. Alles is vernieuwd. De gevel is aangepakt, het hele pand is voorzien van nieuwe kozijnen (dubbel HR++ glas), geheel voorzien van nieuw rioolwerk, nieuwe water en gasleidingen, en zijn de elektra en meterkasten geheel nieuw aangesloten. Daarnaast heeft ieder appartement een nieuwe cv ketel en ventilatiesysteem.
Ook is aan zonnepanelen gedacht, het dak is voorbereid om zonnepanelen aan te leggen.

De appartementen

We omschrijven de appartementen kort voor de beeldvorming. Heeft u vragen of wilt u de appartementen bezichtigen, neem dan vooral contact op, zodat we u rond kunnen leiden door deze unieke appartementen aan de Govert van Wijnkade of om uw vragen te beantwoorden.

Govert van Wijnkade 21 Maassluis

Het appartement op de begane grond heeft een oppervlakte van circa 80 m2 en is voorzien van vloerverwarming. Aan de voorzijde van het appartement is de woonkamer met open keuken gelegen. De open, smaakvolle keuken is ontworpen vanuit luxe en smaak. De keuken is volledig geïntegreerd in de woonruimte als een meubelstuk waardoor functionaliteit naadloos overgaat in esthetiek. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, een oven, combimagnetron, vaatwasser en koelkast met aparte vrieskast. Het ruim opgezette open plan nodigt uit tot verbinding en benadrukt de intimiteit van deze ruimte. De woonkamer heeft een moderne gietvloer met vloerverwarming. Er is meer dan voldoende ruimte voor een aangename zit- en eethoek. In het achterste gedeelte van het appartement liggen twee aangename en ruime slaapkamers, de badkamer, technische ruimte en een bergruimte. Beide slaapkamers kunnen ingericht worden als tweepersoonskamer. De badkamer is smaakvol ingericht met een wastafel, ruime inloopdouche en ligbad. De technische ruimte is voorzien van een opstelling voor wasmachine en droger.

Govert van Wijnkade 21A Maassluis

Kom binnen in het tweede appartement en geniet van de indeling, het licht dat prachtig binnenvalt en het mooie uitzicht op de binnenhaven. Het tweede appartement is gelegen op de eerste verdieping en heeft een oppervlakte van circa 85 m². Aan de voorzijde van het appartement is de woonkamer met open keuken en met het Frans balkon gelegen. Opvallende details in deze woning zijn de balkenplafonds.
De open, smaakvolle keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, een oven, combimagnetron, vaatwasser en koelkast met aparte vrieskast. De woonkamer heeft een sfeervolle haard en er is voldoende ruimte voor een aangename zit- en eethoek.
In het achterste gedeelte van het appartement liggen de twee slaapkamers, de badkamer, technische ruimte met bergruimte. Beide slaapkamers kunnen ingericht worden als tweepersoonskamer. De badkamer is smaakvol ingericht met een dubbele wastafel, ruime inloopdouche en vrijstaand ligbad. De technische ruimte is voorzien van een opstelling voor wasmachine en droger, cv-ketel en de ventilatieventilatie-unit.

Govert van Wijnkade 21B Maassluis

Dit appartement ligt op de tweede en derde verdieping. De schitterende woonkamer en leef keuken zijn gelegen op de tweede verdieping. Via de vele ramen, met aan de voorzijde een Frans balkon, valt het licht prachtig binnen en kijkt u vrijuit op de binnenhaven. De balkenplafonds en de houten open trap in de woonkamer zijn de eyecatcher van deze verdieping.
De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, een oven, combimagnetron, vaatwasser en koelkast met aparte vrieskast.
Op de derde verdieping zijn de twee slaapkamers en de badkamer te vinden. De slaapkamers en de badkamer onder de schuine kap hebben heel veel sfeer en zijn ook nog eens erg ruim. Leuke details zijn de balken die in het zicht zijn gelaten. Voor de wasmachine en droger is er een aparte ruimte. De riante badkamer heeft een inloopdouche, ligbad, wastafel en een toilet.

Govert van Wijnkade 21C Maassluis

Kom binnen en geniet van de ruime opzet en het licht dat prachtig binnenvalt. Dit appartement ligt op de tweede en derde verdieping aan de achterzijde van het pand. De open keuken vormt het hart van het huis. De open keuken met kookeiland staat in verbinding met het eetgedeelte en de woonkamer. De keuken is uitgevoerd met diverse inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, een oven, combimagnetron, vaatwasser en koelkast met aparte vrieskast. Kenmerkende details in deze woning zijn de balkenplafonds, de houten open trap naar de slaapverdieping en de sfeervolle haard in de woonkamer. Op de derde verdieping is de slaapverdieping. Door de schuine kap en het dakkapel heeft deze verdieping veel sfeer en licht. Op deze verdieping zijn de twee slaapkamers en de badkamer te vinden. De slaapkamers, waar de originele houten balken die in het zicht zijn gelaten, verschillen in grootte. Aan de achterzijde is de grote slaapkamer, aan de zijkant is de medium slaapkamer. Voor de wasmachine en droger is er een aparte ruimte. De riante badkamer heeft een inloopdouche, ligbad, wastafel en een toilet.

Contact

Heeft u vragen of wilt u de appartementen bezichtigen, neem dan vooral contact op, zodat we u rond kunnen leiden door deze unieke appartementen aan de Govert van Wijnkade of om uw vragen te beantwoorden.

Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.

Ahuys Makelaars
Tel: +31 10 426 5620
Email: info@ahuys.nl

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht
  Maak een afspraak en laat u zich verrassen